Numărul persoanelor fizice cu restanţe de peste 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare (IFN) a crescut în aprilie cu 2.864 faţă de luna precedentă, până la 728.819, nou nivel-record din iunie 2013, în timp ce valoarea restanţelor a ajuns la un vârf al ultimilor doi ani, potrivit datelor Biroului de Credit, publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de News.ro

In martie, numărul de restanţieri era de 725.955.

Un număr al restanţierilor la bănci şi IFN-uri atât de ridicat nu a mai fost înregistrat din iunie 2013, când 740.180 de persoane erau înregistrate cu rate neplătite la timp, potrivit seriilor de date publicate de Banca Naţională a României (BNR), consultate de News.ro.

Aprilie a fost a patra lună la rând în care numărul restanţierilor a crescut.

Valoarea sumelor restante a urcat în aprilie la 11,62 miliarde lei (2,55 miliarde euro), nivel maxim al ultimilor doi ani (din mai 2014), de la 11,43 miliarde lei în martie.

Din totalul sumelor restante, cele la creditele în euro au cea mai mare valoare în aprilie, de 4,89 miliarde lei, urmate de restanţele la împrumuturile în lei (4,55 miliarde lei) şi la cele la creditele în franci elveţieni (2,13 miliarde lei).

Restanţele cele mai mari au o întârziere de peste 90 de zile, cu o valoare totală de 7,77 miliarde lei. Restanţe în valoare de 2,15 miliarde de lei sunt aferente unor credite aflate în fază de colectare.

În aprilie, la Biroul de Credit au raportat informaţii 31 de bănci şi 26 de IFN-uri. Pe lista entităţilor care raportează date s-a adăugat o instituţie financiară nebancară faţă de luna martie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)