La bancile cu o retea de sub 200 de unitati teritoriale, apare o situatie paradoxala: numarul angajatilor din centrala il depaseste pe cel al angajatilor din intreaga retea. Surse din piata sustin ca exodul restructurarilor va atinge in curand si acest segment. Cel putin doua banci se pregatesc de restructurari importante la nivel de centrala, scrie astazi Capital.ro
Surse din piata bancara arata ca in lunile urmatoare va incepe si restructurarea angajatilor din centrala, unde, in cazul bancilor cu o retea teritoriala cu extindere medie (sub 200 de sucursale bancare), numarul angajatilor a ajuns mai mare decat totalul angajatilor din sucursale. Mai ales aici ar trebui echilibrate lucrurile. La nivel de sistem, media angajatilor din centrala reprezinta cam o treime din angajatii totali ai bancii, ceea ce este oricum destul de mult. De exemplu, la o institutie bancara cu 200 de unitati si circa 2000 de angajati, 700 sunt in centrala bancii.

Citeste integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)