[dropcap]S[/dropcap]istemul financiar-bancar romanesc va continua restructurarile “timide” de pana acum cu o lovitura puternica, sustin reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Banci si Asigurari. Chiar daca s-a taiat treptat numarul angajatilor din institutiile de credit, 7600 de functionari bancari fiind deja exclusi din sistemul bancar, se preconizeaza ca va urma o perioada mai agitata, atat pentru bancheri cat si mai ales pentru domeniile conexe. Potrivit acestui Sindicat, in acest an 10.000 de salariati din banci vor parasi institutiile pentru care au lucrat. Adica, vor fi concediati mai multi angajati decat in toti anii post criza.

Dispar 30.000 de oameni din sistem

[dropcap]C[/dropcap]Constantin Paraschiv, prededinte Federatia Sindicatelor din Banci si Asigurari (FSBA), a declarat  ca aproximativ 30.000 de salariati din asigurari si banci urmeaza sa fie disponibilizati in acest an, pentru ca numarul acestora este prea mare.

Restructurari in banci

[quote_left]NOU: “Topul bancilor dupa numarul de agentii si angajati in 2012” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre reteaua teritoriala a 20 de banci autohtone si efectivul de personal a 20 de institutii de credit. Pentru informatii unicat CLICK AICI![/quote_left]Scaderea pietei bancare a dus la restructurari in banci. Federatia Sindicatelor din Banci si Asigurari (FSBA) avanseaza un numar: minimum 10.000 de salariati, dupa cum spune presedintele acesteia, Constantin Paraschiv.

El precizeaza ca metodele prin care salariatii bancilor vor parasi sistemul sunt multiple, mai ales ca sindicatul nu a fost inștiintat, conform legii (cu 60 de zile inainte) de existenta vreunei concedieri colective.

„Astfel, majoritatea bancilor procedeaza la o restructurare mascata. Ofera salariatilor 2-3 salarii compensatorii peste numarul celor stabilite in Contractul colectiv de munca, cu conditia ca desfacerea contractului sa se faca la cererea salariatului“, spune Paraschiv.

BCR, cea mai mare banca din sistem a anuntat ca va da afara 18% din personal

[dropcap]B[/dropcap]anca Comerciala Romana va renunta in urmatoarele 12-18 luni, la 1.600 de salariati care reprezinta 17,5% din totalul angajatilor, a anuntat chiar Tomas Spurny, presedintele bancii, la prima aparitie oficiala in tara noastra. Domnia sa a explicat ca vor fi inchise peste 60 de sucursale neprofitabile, iar numarul salariatilor se va reduce de la 9.100 la 7.500.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)