UBS, cel mai mare grup bancar elvetian, estimeaza ca in Europa clientii vor retrage ‘sute de miliarde de franci’ din bancile elvetiene ca urmare a modificarilor legislative care nu mai permit strainilor sa utilizeze conturile secrete pentru a evita plata taxelor, transmite Reuters. Reiterand o estimare pe care a facut-o in luna mai, directorul diviziei de administrare de active de la UBS, Juerg Zeltner, a apreciat ca numai UBS ar putea sa piarda intre 12 si 30 de miliarde de franci din activele europene de peste 300 de miliarde de franci pe care le are sub administrare.

‘Ca o consecinta a modificarii sistemului financiar estimam ca un total de sute de miliarde de franci vor iesi din Elvetia’, a declarat Juerg Zeltner intr-un interviu publicat luni in revista Schweizer Bank. ‘In afacerile offshore cu clientii europeni, cred ca ne vom confrunta cu retrageri semnificative pentru o perioada lunga de timp’, a adaugat Juerg Zeltner. Acesta a dezvaluit ca in perioada crizei financiare globale, clientii UBS au retras din banca fonduri in valoare de 200 miliarde de franci ceea ce a determinat guvernul sa vina in sprijinul bancii.

Aceste comentarii vin la cateva zile dupa ce Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat si ea ca potrivit estimarilor sale clientii din Europa Occidentala vor retrage 37 miliarde de dolari in urmatorii ani ca urmare a modificarii legislatiei fiscale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)