Comisia Europeana face presiuni asupra Greciei sa inchida in etape anumite banci, posibil chiar a cincea mare banca elena ATEbank (specializata pe sectorul agricol), au declarat pentru Reuters surse din UE. Desi este responsabilitatea Bancii Centrale a Greciei sa inchida bancile care se confrunta cu probleme financiare, Comisia Europeana are un cuvant de spus, in conformitate cu reglementarile privind ajutoarele de stat, care ii permit sa refuze o cerere de salvare a unei institutii de creditare daca UE considera ca este prea costisitoare pentru a fi salvata – fortand efectiv inchiderea bancii.

Reprezentantii ATEbank si Bancii Centrale a Greciei au refuzat sa comenteze, iar Ministerul de Finante de la Atena a dezmintit informatiile. Anul trecut ATEbank nu a reusit sa treaca testele de stres derulate de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).

Daca ATEbank va fi inchisa, nu va insemna ca intregul sistem bancar din Grecia este in colaps. Alte banci elene importante nu se confrunta cu acelasi pericol si ar putea beneficia de majorarea capitalului. Nicio decizie nu va fi luata pana dupa alegerile din 17 iunie din Grecia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)