Revolut, fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa, lansează astăzi Group Vaults, o funcționalitate prin care utilizatorii pot economisi simplu alături de familie și prieteni în scopuri comune.

Clienții Revolut vor putea să depună bani într-o pușculiță digitală comună – Group Vault – prin rotunjirea mărunțișului rămas după fiecare tranzacție, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție. Astfel, Group Vaults devine cel mai simplu mod de a economisi pentru un grup de persoane care vor să strângă bani pentru plata facturilor, pentru o viitoare vacanță sau pentru un cadou.

Funcționalitatea le va veni în ajutor și cuplurilor care doresc să evite birocrația din bănci cu care consumatorii se confruntă atunci când doresc să deschidă un cont bancar comun. Flexibilitatea sporită a serviciului le permite utilizatorilor să stabilească sumele pe care doresc să le economisească direct din aplicație, în funcție de buget, dar și să retragă banii economisiți instantaneu, în orice moment.

În primul an de la lansarea Vaults, românii au economisit peste 10 milioane de lei și au deschis peste 33.000 de pușculițe digitale. La nivel european, utilizatorii au economisit peste 85 de milioane de euro cu ajutorul celor peste 1 milion de astfel de pușculițe deschise. Zilnic sunt create mai mult de 3.000 de noi pușculițe digitale Vaults, în special în monede precum Euro (EUR), Lire sterline (GBP), Zloți polonezi (PLN), Franci elvețieni (CHF) și Bitcoin (BTC).

„După succesul imens pe care l-am înregistrat cu pușculițele digitale Vaults, am fost asaltați cu mii de solicitări din partea utilizatorilor care doreau să aibă la dispoziție un mod mai ușor de a economisi alături de familie și prieteni. Group Vaults reprezintă echivalentul în plăți al unui grup de conversație – ușor de creat, ușor de accesat, ușor de părăsit și ușor de închis. Abia așteptăm să vedem în ce fel vor fi folosite”, a declarat Ed Cooper, Head of Mobile, Revolut.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)