Rezervele valutare ale BNR au scazut in octombrie la 31,77 miliarde euro, de la 32,42 miliarde euro la 30 septembrie, a anuntat joi banca centrala. Intrarile din octombrie au insumat 2,27 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile au fost de 2,92 miliarde euro, reprezentand printre altele modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,407 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 octombrie au fost de 36,177 miliarde euro, fata de 37,011 miliarde euro la 30 septembrie.

Platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 1,725 miliarde euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)