Rezervele valutare ale BNR au scazut in martie cu 377 milioane euro, la 31,27 miliarde euro, dupa ce au avut loc iesiri de 2,11 miliarde euro care au inclus plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

in martie s-au inregistrat intrari de 1,73 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele, potrivit datelor transmise marti de banca centrala.

Totodata, au fost consemnate iesiri de 2,11 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,13 miliarde euro.

“Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 martie 2014 au fost de 34.410 milioane euro, fata de 34.860 milioane euro la 28 februarie 2014”, se arata in comunicatul BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)