Rezervele valutare ale BNR au crescut in februarie la 33,387 miliarde euro, de la 32,696 miliarde euro la finele lunii ianuarie, a anuntat ieri banca centrala. Intrarile au totalizat in februarie 1,436 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv emisiunea de obligatiuni denominate in dolari americani a Ministerului Finantelor Publice de 1,123 miliarde echivalent euro), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile au fost de 745 milioane euro, reprezentand plati din contul Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,435 miliarde euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 29 februarie 2012 au fost de 37,822 miliarde euro, fata de 37,089 miliarde euro la 31 ianuarie 2012. Platile scadente in luna martie 2012 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 139,5 milioane eur

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)