Banca Transilvania uimeste intregul sistem bancar autohton cu un anunt soc: Consiliul de Administratie, intrunit in data de 19 ianuarie a.c., a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie. ”Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe PETER FRANKLIN. Peter Franklin face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Bancii Transilvania.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara:   „Ii multumesc lui Robert Rekkers, in numele meu, al membrilor Consiliului de Administratie si al actionarilor, pentru contributia sa, timp de peste 9 ani, la ceea ce inseamna azi Banca Transilvania. A fost, cu siguranta, un factor esential al succesului BT”. Peter Franklin face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT.
Are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University.

„Ii spunem bun venit lui Peter Franklin in noua sa pozitie in cadrul bancii noastre. In calitate de membru al Consiliului de Administraţie al bancii, s-a remarcat prin know-how si implicare. Sunt convins ca vom face echipa buna si de acum inainte, pentru a continua dezvoltarea Bancii Transilvania” – adauga Horia Ciorcila. Robert Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie. Venirea sa la Banca Transilvania, in anul 2002, a coincis cu trasarea unei noi strategii de business de catre Consiliul de Administratie BT, strategie care a prevazut 3 directii de actiune: consolidarea Bancii Transilvania, lansarea Grupului Financiar Banca Transilvania si repozitionarea BT in sistemul bancar romanesc.

„Cu siguranta, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte in cariera mea si sunt mandru de rezultatele obtinute aici. Mi-a  placut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am intalnit la BT si ma bucur ca banca a devenit una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania. Am incredere in Banca Transilvania, in rolul ei tot mai important pe piata. Puterea ei vine din interior, datorita acelei echipe de succes cu care am avut placerea sa lucrez atatia ani” afirma, la plecare, Robert Rekkers.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)