Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,35%, cel mai mare nivel din 7 august până în prezent, potrivit datelor BNR. Totodată, indicele Robor la şase luni a ajuns la cel mai ridicat prag din martie 2014 până în prezent.

Ratele de dobândă sunt în creștere pe fondul finalului perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii și datei de plată a impozitelor lunare către stat.

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Marţi, indicele a crescut de la 3,30% la 3,32%.

Miercuri, acesta a crescut la 3,35%, cel mai mare nivel din 7 august, când a fost 3,36%.

Indicele Robor la şase luni a crescut miercuri la 3,56%. Acesta este cel mai mare nivel din 5 martie 2014, când a fost 3,61%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)