Publicatia online www.BankingNews.ro a organizat, in data de 27 Septembrie 2016, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Conferinta ”Rolul bancilor in dezvoltarea afacerilor”. Patru bancheri au ascultat “povestile” antreprenorilor romani prezenti la Conferinta.

Bancheri si antreprenori au vizionat, in startul conferintei, povestea de afaceri a “LEGO” (disponibila AICI). Din acest punct au plecat si discutiile din cadrul intalnirii facilitate de www.BankingNews.ro

Speakerii conferintei impreuna cu antreprenorii au construit un portret robot al afacerii eligibile pentru finantare si au detaliat aspectele pozitive, dar si cele negative, ce caracterizeaza relatia dintre mediul de business si comunitatea bancara.

ius_2326Cei prezenti in sala au fost rugati sa se “joace” impreuna cu moderatorul evenimentului, Cornel Dinu (Project Manager www.BankingNews.ro), si au punctat, imediat dupa vizionarea filmuletului LEGO, zece ingrediente ale unei afaceri de succes:

Cornel Dinu – “familie”
Florin Danescu – ARB – “sistem”
Tiberiu Moisa – BT –  “joaca”
Ramona Ivan – CEC Bank –  “pasiune”
Mihail Ion – Raiffeisen Bank – “perseverenta”

Antreprenorii au continuat jocul si au adaugat in lista cu ingrediente: calitate, creativitate, griji, provocare, profit.

Oamenii de afaceri prezenti la eveniment au avut sansa sa discute personal cu reprezentantii bancilor de la care au asteptari. Acestia au cerut informatii despre produse, fonduri europene, proceduri. Unii mici intreprinzatori au cerut lamuri privind personalul implicat in analiza dosarelor de credit ale micilor afaceri. Antreprenorii romani au cerut bancherilor prezenti “flexibiliate” si “implicare” mai mare in ajutorul oferit micilor afaceri.

tareBancherii au punctat avantajul actual al antreprenorilor: dobanzile! Acestea se situeaza la un minim, ceea ce face mai usoara accesarea fondurilor necesare unei afaceri.

Reprezentantii bancilor au mai mentionat faptul ca dobanzile la creditele noi in lei acordate de banci au scazut semnificativ in ultima perioada, la o medie de 3,94% pe an, insa sunt si companii creditate la dobanzi sub 3% pe an.

Florin Danescu, Presedinte Executiv Asociatia Romana a Bancilor, a tinut sa sublinieze in fata antreprenorilor ca in prezent piata le este favorabila, dar calculele trebuie sa fie unele complexe, care sa prevada cresteri ulterioare.

“Dobanzile se afla la minime istorice, insa sunt raportate la indicii din piata financiara, (ROBOR pentru lei) si trebuie sa luati in calcul riscul majorarii dobanzilor”.

Orice poveste conteaza? Toate povestile sunt de succes? Un antreprenor roman e vesnic nemultumit? Cum te poate ajuta banca sa-ti finantezi povestea/visul tau?

La aceste intrebari si multe altele au raspuns bancherii invitati in cadrul Conferintei “Rolul bancilor in dezvoltarea afacerilor”.

Florin Danescu – Presedinte Executiv Asociatia Romana a Bancilor (ARB)

Tiberiu Moisa – Director General Adjunct, Banking pentru IMM, Banca Transilvania
Ramona Ivan – Director Directia Relatii Externe si Finanțări Structurale, CEC Bank
Mihail Ion – Director Executiv Corporate Banking Raiffeisen Bank

CONFERINTA IN IMAGINI

imm-bun imm-bun-2

 

Si daca ne-am “jucat” la Conferinta BankingNews.ro…

cornel-dinu

 

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)