Actionariatul Romanian International Bank va majora capitalurile proprii ale bancii prin convertirea unui imprumut subordonat in valoare de 1.2 milioane euro si prin acordarea unui nou imprumut subordonat in valoare de 2 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de credit.

Majorarea fondurilor proprii ale Romanian International Bank S.A. face parte din strategia de dezvoltare a Getin Holding S.A. si reprezinta un prim pas dintr-o serie de schimbari pe care grupul le va realiza la RIB S.A..

“Odata cu achizitia RIB, Getin Holding isi incepe strategia de dezvoltare pe piata locala. Obiectivul nostru este sa trasformam banca intr-o institutie financiara puternica si eficienta, un jucator activ in sectoare cheie ale pietei. Ca grup, oferim un model de business de succes, pe care dorim să il implementam si in Romania. Ne dorim insa sa adaptam acest model la contextul local si la nevoile clientilor, pentru ca numai o astfel de abordare ne poate garanta succesul”– Rafal Juszczak, Presedintele Consiliului de Administratie.

Despre Romanian International Bank

Romanian International Bank S.A. este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate în Bucuresti (15) si in tara (19), avand ca obiectiv permanenta imbunatatire a produselor si serviciilor oferite.

In data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A.   au fost preluate de catre grupul financiar polonez Getin Holding. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)