BNR a recunoscut ca romanii au retras in ultimul an foarte multi bani de la bancile grecesti prezente pe piata autohtona, insa tine sa ne linisteasca: solvabilitatea acestora este buna. Românii au retras 1,2 miliarde euro, o suma enorm de mare, din subsidiarele bancilor grecesti ca urmare a tensiunilor legate de situatia statului elen, banii plecând in special de la institutiile care au acelasi nume cu banca-mama, a declarat, Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR, citat de Ziarul Financiar. “Luptele de strada au facut ca bancile grecesti sa piarda 1,2 miliade de euro din depozite. E o suma enorm de mare. Au fost doua banci in mod special.

Cei care au pastrat brandul si brandul nu e asociat bancii mama au pierdut mai putin. Bancile al caror nume este similar institutiilor mama au pierdut mai mult”, a spus Cinteza, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR, Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank. El a aratat ca, in prezent, problemele bancilor cu capital elen din România nu mai prezinta aceeasi amplitudine ca in urma cu cateva luni, situatie demonstrata de solvabilitatea foarte buna, care in medie este in jur de 15%.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)