Romanii l-ar alege pe Mugur Isarescu drept urmatorul presedinte al Romaniei. Este concluzia unui sondaj realizat de INSCOP, o structura privata de cercetari sociale si marketing. Daca ar candida anul viitor, actualul guvernator al Bancii Nationale ar castiga turul al doilea pentru alegerile prezidentiale, indiferent cine ar fi contracandidatul: Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu sau Catalin Predoiu.

Daca ar ajunge in turul al doilea cu Victor Ponta, Mugur Isarescu ar obtine 53% dintre voturi, cu cinci procente mai mult decat premierul, arata sondajul INSCOP. In cazul in care s-ar confrunta cu liderul liberal, Crin Antonescu, guvernatorul Bancii Nationale ar castiga alegerile cu 63 la suta dintre voturile romanilor.

Mugur Isarescu se bucura de cea mai mare incredere din partea romanilor: 43 la suta, in timp ce Victor Ponta, al doilea clasat, are doar 39 la suta cota de inceredere.

Sondajul a fost realizat la comanda ziarului „Adevarul”, in perioada 7-14 noiembrie, pe un esantion de 1.055 de persoane si are o marja de eroare de +-3 la suta.

„M-am bucurat sa vad azi ca in continuare omul cel mai de incredere din Romania e un economist, domnul guvernator, nu o sa fiu niciodata gelos, e un titlu meritat”, a spus Victor Ponta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)