Volumul retragerilor de numerar de la bancomate a depasit 100 miliarde de lei – cc. 23 mld. euro in perioada aprilie 2011-martie 2012, fiind de cinci ori mai mare decat platile efectuate cu cardul la comercianti in acelasi interval de timp, potrivit datelor BNR, citate de Ziarul Financiar.
Sumele retrase de la bancomat au crescut cu 11% fata de cele douasprezece luni anterioare. Detinatorii de carduri prefera in continuare sa retraga toti banii de pe card in conditiile in care alternativa platilor la comercianti a inceput sa fie promovata mai agresiv de bancheri abia in ultimii ani.
La o retea de aproape 11.000 de bancomate instalate in intreaga tara rezulta ca de la fiecare ATM se retrag in medie 9 milioane de lei intr-un an, respectiv 25.000 de lei , adica 5.600 de euro pe zi.

Sursa: ZF

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)