Anul viitor, romanii s-ar putea imprumuta mai ieftin, este de parere viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, deoarece costul imprumuturilor in lei va continua sa scada. Acesta a marturisit si faptul ca BNR nu este multumita in prezent de dobanzile practicate de bancile din Romania, pe care le considera inca mult prea mari.

„Nu suntem multumiti si le-am si spus asta. Sunt elemente care nu ne multumesc. Consideram ca marjele lor, diferente intre ce platesc la depozite si ce iau la credite, sunt inca prea mari. S-au redus, dar mai e loc de reducere”, a apreciat Bogdan Olteanu.

„Sunt resurse financiare, piata are lichiditate. Sunt bani pe piata, consturile banilor sunt mici. Noi trebuie sa crestem increderea bancilor ca, in continuare, costurile leilor vor ramane jos, ca dansii sa poata da imprumuturi. Eu cred ca anul viitor costul imprumuturilor va scadea”, a spus viceguverantorul BNR, in cadrul unei emisiuni TV.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)