Anul trecut, peste 7.400 de reclamatii au fost depuse la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Doua din trei plangeri au la baza segmentul RCA. Oamenii sunt nemultumiti ca banii pe care ii primesc de la companiile de asigurari nu acopera cheltuielile pentru repararea masinilor in service.

Si reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara, care reuneste si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, cunosc problemele din sistem: intarzierea platilor sau acordarea unor sume mai mici drept despagubiri.

Daca in 2012, arbitrul pietei asigurarilor a amendat trei societati cu 70.000 de lei, anul acesta nu a fost data inca nicio sanctiune.

Potrivit datelor din piata, cele mai multe reclamatii le-a primit Astra Asigurari, peste 4.500. Locul al doilea este ocupat de Euroins, cu 1.800 de plangeri. A treia companie in acest clasament este Asirom, cu peste 1.000 de reclamatii.

Reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara spun ca firmele rau-platnice ar putea ramane fara autorizatie pentru politele RCA. De la an la an, tarifele pentru acest tip de asigurare au crescut constant. si in primul trimestru din 2013 au existat majorari de peste 10%, ceea ce a facut ca pretul mediu pentru o polita RCA sa creasca la aproape 600 de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)