Romanul este analfabet financiar dar nu este prost, el judeca foarte bine, nu ai cum sa-l convingi daca nu va vedea ca are vreun avantaj, si tocmai din aceasta cauza comisioanele bancilor pentru retragerea de numerar de la bancomate ar trebui sa fie mai mici, pentru ca populatia sa acceseze aceste servicii pe scara mai larga, a precizat directorul in cadrul ANPC, Mihail Meiu. “Toti ne dorim o automatizare a sistemului bancar, dar cu ce pret? Pretul il reprezinta comisioanele mici. Cum sa explicit unui pensionar care are pensia de 500 lei ca dupa ce-si va scoate pensia de la bancomat va avea 495 lei? Politicile trebuie facute astfel incat sa nu impiedicam o intentie buna si sa nu blocam transformarea Romaniei intr-un stat modern din punct de vedere al serviciilor financiare”, a explicat oficialul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), in cadrul conferintei Visa Europe. Mihail Meiu spune ca populatia va utiliza serviciile financiare pe scara mai larga in cazul in care comisioanele vor fi mai reduse.

„Romanii vor prefera in continuare sa-si incaseze salariile de la casierie, decat sa foloseasca cardul bancar. Romanul este analfabet financiar, dar nu e prost. El judeca foarte bine, nu ai cum sa-l convingi daca el va vedea ca nu are un avantaj”, a mentionat Meiu citat de Wall-street.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)