Economistul Nouriel Roubini avertizeaza ca economia mondiala are nevoie de inca o criza masiva pentru a distruge bancile mari, care au inca probleme grave, ce nu s-au atenuat in timp.

El a precizat ca institutiile financiare care erau prea mari pentru a se prabusi, inainte de criza, s-au extins si mai mult in ultmii ani, astfel ca au devenit cu adevarat problematice.

“Singura solutie este aceea de a distruge bancile care sunt prea mari pentru a se prabusi. Nu exista nicio alta alternativa.

Ma gandeam ca va exista cineva care sa ia decizia asta, dupa ce ne-am confruntat cu cea mai acuta criza din ultimele generatii. Poate ca avem nevoie de o noua criza financiara. Insa clasa politica nu ne va duce inca intr-acolo”, a declarat Roubini, citat de Business Insider. “Bancile sunt prea mari pentru a se prabusi, acesta fiind un adevar care a capatat si mai mare importanta din 2008 incoace. Este motivul pentru care oamenii au continuat si in criza sa investeasca alaturi de banci si sa-si depoziteze banii acolo”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)