Luni rubla se prabusea cu aproape 10%. De atunci Rusia incearca sa salveze “onoarea” monedei nationale si a majorat dobanda cheie de la 10,5% la 17%, intr-o noapte. Intre timp, rubla isi continua prabusirea cu cel mai dramatic picaj din ultimii 16 ani.

„Exista premizele pentru a spune ca ne indreptam spre o noua criza globala. Nu as fi surprins daca peste o luna situatia se va inrautati”, afirma Matei Paun, managing partner al BAC Investment.

Implicatiile majorarii dobanzii-cheie de la 10,5% la 17% de catre Banca centrala a Rusiei sunt relativ scazute pentru economia Romaniei, insa aceasta este o miscare puternica si daca volatilitatea va continua in Rusia, este posibil sa apara si efecte pentru Romania, considera Mihai Patrulescu, senior economist la Unicredit Tiriac Bank.

Banca Centrala a Rusiei a decis sa majoreze dobanda cheie cu 6,5 puncte procentuale, intr-o zi

“Toate datele pentru Romania sunt pozitive, dar problema este daca intr-adevar Rusia ia decizii de acest gen, volatile, cum ar fi majorarea dobanzii-cheie, si daca vor trece la controlul capitalului atunci se pot vedea repercusiuni si pentru pieţele financiare din Romania pentru ca suntem intr-un sistem integrat”, a conchis Patrulescu, pentru Ziarul Financiar.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)