In februarie 2012, castigul salarial mediu brut s-a plasat la 2.028 lei, in crestere cu 6 lei fata de ianuarie. Castigul salarial mediu net a fost de 1.472 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 5 lei (0,3%). Comparativ cu luna februarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut  cu 4,1%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 101,5%.

Cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea de premii ocazionale, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa), de realizarile de productie ori incasarile mai mari (functie de contracte).

Cele mai semnificative cresteri ale veniturilor s-au inregistrat in banci si asigurari, cel putin asa arata statisticile INS.  Acestea au crescut cu:

– 11,0% in activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii);
– intre 3,0% si 4,0% in activitati profesionale, stiintifice si tehnice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)