BCR a cheltuit anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) cu salariile conducerii, suma fiind dubla fata de 2011. Explicatiile pentru aceasta crestere puternica a costului cu remunerarea top managementului vin din mai multe directii, scrie Ziarul Financiar.

In primul rand, BCR a platit pachete „de despartire“ membrilor de board care au parasit banca, in frunte cu fostul CEO Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat formal la 1 aprilie 2012, cu cateva luni inainte de termenul de expirare a contractului semnat in 2008. De asemenea, mandatul de vicepresedinte executiv pe retail al Oanei Petrescu s-a incheiat la 24 aprilie, iar cel al vicepresedintelui pe financiar Helmuth Hintringer pe 23 mai. In total BCR a cheltuit 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro) cu pachetele legate de plecarile din comitetul executiv, fiind de presupus ca Bruynseels a incasat cea mai mare parte din bani.

Asadar, potrivit Ziarul Financiar, 35% din factura de 20 de milioane de lei suportata de BCR cu salariile conducerii pe anul trecut este justificata de beneficiile legate de incheierea unor contracte. Raman cheltuieli de circa 13 milioane de lei (3 milioane euro), care marcheaza totusi o crestere de peste 30% fata de cheltuiala similara pe 2011.

Aici intervine o explicatie legata de cresterea numarului de membri ai comitetului executiv de la 5 la 7. In acelasi timp, au existat perioade in care BCR a avut pe statele de plata chiar mai mult de 7 membri de board, cel putin pe parcursul intervalelor dintre desemnarea unor noi executivi si obtinerea de catre acestia a autorizarii de la Banca Nationala.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)