În contextul pandemiei cu coronavirus, care a îngenuncheat economiile europene, liderii UE au eșuat, miercuri, să ajungă la un acord în privința pachetului fiscal de salvare.

După o noapte de discuţii, miniştrii europeni de finanțe nu au ajuns la un acord privind răspunsul economic comun la pandemia de coronavirus, a anunţat preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, care a convocat o nouă reuniune pentru ziua de joi.

Obligațiunile italiene sunt sub presiune, după ce liderii zonei euro nu au reușit să accepte un răspuns comun la criza coronavirusului într-un maraton de o noapte.

Potrivit FT.com, miniștrii finanțelor nu au reușit să depășească un impas între Italia și Olanda.

„Coronabondurile”, împrumuturile din fondul de salvare din zona euro, marea divizare

Dificultăţile pentru ajungerea la un acord au fost generate de diferenţa de viziune între statele din nordul continentului şi cele din sud, acestea din urmă solicitând un efort financiar fără precedent cu preţul asumării unei datorii comune (“coronabonduri”), informează agenţiile de presă internaţionale.

Franţa speră să aibă succes cu oferta sa de compromis, ce propune crearea unui “fond de relansare” care să permită emiterea unei datorii comune pentru statele membre, dar care să se limiteze la serviciile publice esenţiale precum sănătatea sau ramurile industriale ameninţate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)