Peste 1.000 de copii din intreaga tara au participat, in perioada 19 iulie – 20 septembrie, la proiectul educational organizat de Volksbank Romania, „Sambata Micilor Bancheri”, unde au invatat, cu ajutorul povestilor si al demonstratiilor practice, primele notiuni despre lumea finantelor, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

Proiectul educational a strans laolalta copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, din Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Curtea de Arges, Craiova, Medias si Sighisoara. Totodata, in cadrul evenimentelor au participat mai multe case de copii din aceste orase.

Din cei peste 1.000 de copii prezenti la evenimentele Volksbank, doua treimi au spus ca „banii sunt creati de vrajitori” sau de „personajele din desene animate”. in schimb, doar 2% au mentionat ca sunt tipariti de o banca, fara a putea sa o nominalizeze. Peste 65% dintre copii cred despre carduri ca sunt “niste chei care deschid un perete cu bani”, descriind astfel operatiunile pe care parintii lor le fac la bancomat.

De asemenea, majoritatea copiilor au precizat ca si-ar dori ca bancnotele aflate in circulatie in Romania „sa fie tiparite cu fetele eroilor indragiti din desenele animate”. Acestia au mai fost fascinati si de masinile de numarat banii, vrand sa afle cum reusesc sa descopere bancnotele false.

„Proiectul educational <<Sambata Micilor Bancheri>> a avut un impact ridicat in comunitatile locale din orasele selectate, atat in randul parintilor si bunicilor, cat si al copiilor. Speram ca prin Povestea Pusculitei si exemplele practice pe care le-am impartasit am reusit sa le insuflam copiilor primele notiuni de educatie financiara, astfel ca pe viitor acestia sa aprecieze corect valoarea banilor si sa-i utilizeze in mod eficient”, a declarat Alexandra Frunza, seful departamentului de comunicare in cadrul Volksbank Romania.

Copiii au invatat, in cadrul unui tur interactiv al sucursalei Volksbank, ce sunt banii, cum au aparut, care sunt tipurile de monede si bancnote din Romania si zona euro, cum se foloseste un bancomat si o masina automata de numarat banii. La final, copiii au primit carti de la editura Arthur si au ascultat „Povestea Pusculitei”, scrisa special pentru ei de catre Simona Tache, o poveste despre cumpatare si beneficiile economisirii.

Volksbank Romania va continua aceasta initiativa educationala inceputa odata cu proiectul„Sambata Micilor Bancheri”, in conditiile in care studiile au demonstrat ca educatia financiara timpurie ajuta la dezvoltarea unui comportament financiar responsabil in randul tinerilor adulti.

Despre Volksbank
Fondata in anul 2000, Volksbank Romania este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 190.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pe piata locala, cu active de 3.1 miliarde Euro ( Decembrie, 2013).

Banca are 135 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari. Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionand ca un partner de incredere al acestora.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)