Santierul Naval Constanta (SNC) a botezat ieri cea mai noua nava pe care a construit-o, tancul de produse petroliere si chimice de 41.000 tdw, lansat la apa sub numele “Histria Atlas”. Raiffeisen Bank finanteaza de peste 13 ani Santierul Naval Constanta si a contribuit pana acum la constructia a 10 nave, din care 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw.

Din cele 10 proiecte, doua sunt speciale: o nava tehnica, tip barja (pipe laying shallow water barge), utilizata in Marea Caspica pentru reteaua de conducte submarine de gaze, iar a doua este un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoate de mare tonaj.

“Histria Atlas” este o nava imbunatatita semnificativ fata de precedentele petroliere, in ceea ce priveste consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea sporita in manevrabilitate sau operatiunile de incarcare/descarcare etc.

Radu Rusen, directorul general al Santierului Naval Constanta a spus:”Histria Atlas este o nava moderna, actualizata la cele mai noi cerinte privind protectia mediului si consumul de energie. Este un proiect dezvoltat integral de Santierul Naval din Constanta de la faza de conceptie pana la faza de constructie, asistati de un proiectant naval din Germania.”

Cristian Sporis, vicepresedinte Corporatii la Raiffeisen Bank a declarat: “Parteneriatul cu Santierul Naval Constanta este unul valoros pentru noi prin contributia pe care putem sa o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanta fiind un reper important al realizarilor industriei romanesti. De asemenea, Raiffeisen Bank sustine prin facilitati de finantare si activitatea de reparatii nave de la SNC, activitate cu o pondere insemnata in veniturile companiei. In plus, o mare parte din angajatii Santierului Naval sunt clientii nostri.”

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)