Saxo Bank a lansat o noua comunitate de social trading pentru investitori seriosi – TradingFloor.com – in varianta beta. Portalul permite celor care tranzactioneaza in lumea intreaga sa-si faca publice tranzactiile si sa le transforme in experiente sociale.

Intr-o declaratie comuna, cei doi fondatori si co-presedinti Saxo Bank, Kim Fournais si Lars Seier Christensen, au afirmat: “Am vrut sa dezlantuim forta peer-to-peer a jucatorilor din lumea intreaga, permitandu-le sa se conecteze online cu traderi experimentati, care li se aseamana, satui de informatiie venite de la oamenii de vanzari sau banci”.

Pe noul site, disponibil la beta.tradingfloor.com , investitorii pot sa-si impartaseasca tranzactiile, intr-o comunitate in care performanta este verificata, deci traderii pot fi siguri de performantele celor pe care ii urmeaza sau le copiaza comportamentul tranzactional. Saxo Bank, banca globala de investitii, specializata in tranzactionari online si investitii pe pietele financiare internationale, este primul mare jucator din lumea financiara care face o miscare de o asemenea indrazneala in universul multi-asset de social trading online.

Kim Fournais si Lars Seier Christensen cred ca acest portal va schimba regulile jocului: “Dupa ce am revolutionat tranzactionarea online, fiind primii care am “atacat” segmentul acesta in 1998, acum vrem sa democratizam accesul la tranzactionari si managementul fondurilor catre toti cei care nu avut pana acum acces la universul bursier. Permitem investitorilor sa isi faca publice tranzactiile, sa interactioneze, sa posteze comentarii si strategii, sa discute idei, sa se urmeze unul pe celalalt si sa-si imite comportamentul tranzactional. Credem ca acest lucru va schimba fundamental atitudinea investitorilor fata de tranzactionarea de FX, CFD-uri, optiuni, futures, titluri si actiuni in viitor, transformand-o intr-o experienta sociala.”

“Pe noul TradingFloor.com, puteti vedea ce fac cu banii lor cei mai buni participanti la tranzactionari, in orice clasa de asseturi pe care o alegeti. Prezentam in mod voit numai traderi autentici, cu conturi reale, trazanctionandu-si proprii bani, pentru a asigura comunitate de social trading pentru investitori seriosi”, au mai spus Kim Fournais si Lars Seier Christensen.

Noul site TradingFloor.com ofera, de asemenea, o serie de date valoroase pentru trader, cum ar fi vesti de pe piete, date, informatii utile si idei de tranzactionare din partea autorilor consacrati din departamentul de analiza al Saxo Bank. Un canal de informatii va afisa in timp real date legate de sentimentul investitorilor de pe piata. Corespondentul britanic de la ITV News, multi premiat, Angus Walker, s-a alaturat Saxo Bank si va forma, impreuna cu un alt nume “greu”, Owen Thomas, fost prezentator la Bloomberg si BBC World, echipa de transmisiuni TV proprii portalului Saxo Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)