Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, controlata de stat, intentioneaza sa concedieze 30.000 de angajati, dintr-un total de 250.000, si sa inchida peste 3.600 de sucursale in urmatorii cinci ani pentru a reduce costurile. Programul de reducere a cheltuielilor ar trebui sa ajute banca sa-si dubleze profitul si activele pana la sfarsitul anului 2018, potrivit unor documente transmise presei inaintea unei prezentari sustinute de directorul general al Sberbank, Herman Gref.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut marilor companii de stat sa-si imbunatateasca eficienta prin reduceri de costuri, inclusiv concedieri, dupa sase trimestre consecutive de incetinire a cresterii economice.

Sberbank, cu o retea de 18.400 de sucursale, nu are planuri pentru achizitii in urmatorii ani, a spus Gref.

“Strategia Sberbank este foarte ambitioasa si agresiva. Estimeaza o crestere foarte puternica a profitului. Intentioneaza sa-si sporeasca eficienta in timp ce scad costurile. Aceasta strategie va sustine actiunile”, a declarat Mark Rubinstein, seful diviziei de cercetare la firma IFC Metropol, din Moscova.

Actiunile Sberbank au crescut pe bursa de la Londra cu pana la 1,4% dupa declaratiile lui Gref, evaluand banca la 67,7 miliarde de dolari.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)