O veste buna pentru milioanele de romani care au credite: scad dobanzile la creditele in euro! Dobanda de referinta, Euribor la trei luni, a ajuns la 1,07%. Astfel, ratele la un apartament luat prin “Prima Casa”, de exemplu, scad cu circa 50 de lei. Totul se datoreaza reducerii dobanzii Euribor, de la 1,4%, cat era an decembrie, la 1,07%. Decizia luata de BCE ii va bucura pe toti romanii care au credite ain euro, mai ales ca acestea reprezinta peste 90% din totalul imprumuturilor.

De exemplu, o persoana care a luat un credit de 50.000 de euro prin programul Prima Casa, a platit în luna decembrie 2011 o rata de 282 de euro, acum, va avea de achitat o rata de 270 de euro, deci, cu 12 euro mai mica.

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)