Profitul net al Citigroup, a treia mare banca americana, a scazut cu 88% in trimestrul al treilea, la 468 milioane de dolari, dupa reevaluarea in scadere a unei participatii de 49% detinute la compania de brokeraj Smith Barney, vanduta in septembrie catre Morgan Stanley, informeaza Bloomberg. In urma cu un an, Citigroup a obtinut un profit net de 3,77 miliarde de dolari.

Directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, reduce numarul locurilor de munca si renunta la activele neinteresante, pentru a returna capital actionarilor si a respecta noi reguli privind protejarea fata de pierderi. Veniturile totale au coborat cu 33%, la 13,95 miliarde de dolari.

In cazul operatiunilor cu venituri fixe, veniturile au urcat cu 63%, la 3,7 miliarde de dolari, dupa ce anul trecut au fost afectate de criza datoriilor suverane din Europa.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)