„Sa nu datorezi niciodata mai mult de jumatate din ceea ce poti plati usor“, „Daca inseli un creditor, acesta devine pentru tine o fantana secata“ si „Nu fagadui decat jumatate din ceea ce poti sa faci cu usurinta“. Acestea sunt cateva sfaturi pe care Eugeniu Carada, fondatorul BNR, le dadea in urma cu un secol actorilor vietii economice si publicului, sfaturi pe care guvernatorul BNR Mugur Isarescu le-a amintit ieri in cadrul unui simpozion care a precedat ceremonia de dezvelire a grupului statuar dedicat lui Carada.

Carada a sprijinit in plan practic demersurile prim-ministrului I.C. Bratianu de a infiinta Banca Nationala.

BNR a fost infiintata in urma cu 133 de ani, in anul 1880. Iar Eugeniu Carada a condus din umbra mai bine de un sfert de veac constructia fizica (Palatul Vechi al BNR) si institutionala a celei de a 16-a banci centrale din lume: BNR. Iar cel mai de pret capital al BNR a fost si probabil ca a ramas increderea, considera guvernatorul BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)