Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a reactionat la o decalaratie venita din partea presedintelui executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, Florin Danescu. Chiritoiu, afirma ca limitarea comisioanelor bancare inainte ca masura sa intre in vigoare la nivel european trebuie aplicata indiferent cum ar influenta gradul de interes al bancilor pentru piata locala si spune ca garantarea profitului “leneveste” orice firma.

“Nu sunt fanul ideii ca trebuie sa asiguram prosperitatea unor investitori in Romania ca altfel nu vin si sa suportam noi, consumatori romani, niste preturi mai mari, oferindu-le lor niste marje mai mari de profit. Cred ca atunci cand elimini barierele, cand creste concurenta, asta impinge toti actorii sa inoveze, sa se zbata, dar daca le garantezi profitul, se lenevesc”, a spus Chiritoiu.

PS.

Industria financiar-bancara se numara permanent printre industriile “deschise” catre inovatie, chiar “obligate”. Mereu a fost in topul INS ce masoara inovatia in industrie, referindu-ne desigur doar la Romania. Daca nu ma insel, in anul 2012 a fost pe locul 7 in “Topul primelor 10 activitati inovatoare”. Mai mult, Romania ocupa locul 55 intr-un clasament al celor mai inovative tari din lume, dintr-un total de 143 state studiate de INSEAD in 2014.

Presedintele ARB declarase anterior ca piata bancara din Romania este in concurenta cu celelalte piete bancare din Europa si orice standardizare sau uniformizare a costurilor inainte ca aceasta sa fie implementata la nivelul UE ar putea determina actionarii sa fie interesati de a dezvolta afacerile in alte state.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)