Clubul intreprinzatorului Roman (CIR) are agenda plina pentru ultima parte a acestui an: 35 de sesiuni de training in 21 orase din tara, pentru sustinerea dezvoltarii antreprenoriatului si abilitatilor manageriale ale celor care coordoneaza IMM-uri, angajatilor care doresc sa se perfectioneze sau persoanelor care doresc sa se lanseze in afaceri. Cerinta este ca acestia sa fie membri ai CIR, iar inscrierea se poate realiza simplu si gratuit, accesand site-ul Clubului, www.btclub.ro (http://www.btclub.ro/cir/Inscriere_in_Clubul_Intreprinzatorului_Roman.html).

in aceasta saptamana vor fi organizate 3 sesiuni de formare in domeniul antreprenorial,  sustinute de prof.univ.dr.Vasile Puscas, fost Negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana. Acestea au ca tematica “Managementul crizei si conflictului”, participantii avand ocazia sa-si formeze competentele necesare pentru a opera in mediul de afaceri din Romania sau din alte tari din Europa. Sesiunile de training vor avea loc in Targu Mures, joi, 27 septembrie a.c., orele 9.00 – 14.00, la Hotelul Black Lord; in Brasov, joi, 27 septembrie a.c., orele 15.30 – 20.30, la Hotelul Pantex si in Sibiu, vineri, 28 septembrie, orele 9.30 – 14.30, la Hotelul Ibis. Prof.univ.dr.Vasile Puscas afirma: “Este timpul ca antreprenorii sa vina cu initiative, sa identifice orice oportunitate, chiar daca trecem printr-o perioada de criza economica prelungita. In plus, trebuie sa aiba curajul sa infrunte si sa gestioneze provocarile pe care le pot intalni la orice pas”.

CIR estimeaza ca, pana la finalul anului, 1.000 de intreprinzatori locali vor participa la cursurile oferite de Club, gratuit, tematica fiind de interes – de la Strategie si antreprenoriat, Gestiunea financiara a afacerii, Managementul dezvoltarii afacerii, Acces la finantare, Sisteme IT pentru dezvoltarea afacerii, Managementul conflictului, pana la Managementul resurselor umane. Acestea sunt sustinute, de asemenea, de consultanti ai companiilor partenere proiectului, si anume: SC TMI Training & Consulting SRL – care are ca obiect de activitate instruirea si consultanta manageriala, SC GEA Strategy & Consulting SA – specializata in consultanta si evaluare strategica a firmelor, respectiv SC Go Plan SRL – companie care ofera servicii de consultanta pentru afaceri si management, in vederea accesarii fondurilor europene.

Orasele in care vor fi organizate cursuri pana la finalul anului sunt urmatoarele: Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Sesiunile de training se desfasoara in cadrul proiectului “Competente manageriale in poli de crestere si dezvoltare si Antreprenoriat de viitor in poli de competitivitate”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane           2007–2013. Valoarea totala a acestuia este de 1,5 milioane euro. In total, proiectul cuprinde       150 de sesiuni de training pentru antreprenori din diverse orase din tara si se va desfasura pana in luna ianuarie 2014. Startul a fost dat la inceputul acestui an, iar pana acum peste 500 de antreprenori au beneficiat de 15 cursuri, organizate in tot atatea localitati.

Clubul intreprinzatorului Roman este o fundatie a Bancii Transilvania, fundatie infiintata in anul 2006, in Cluj-Napoca, pentru a sustine antreprenorii romani, prin servicii si acces la educatie si informatie specializata. in cei aproape 6 ani de activitate, Clubul a organizat peste 500 de programe de formare pentru antreprenori. In plus, in tot acest timp, in Club s-au inscris peste 16.000 de membri, care beneficiaza gratuit de consultanta, instrumente de educatie antreprenoriala si networking, precum si de suport in accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)