La a șaptea ședință de politică monetară din acest an, Banca Centrală Europeană a menținut ratele de dobândă la minime istorice – la facilitatea depozite la -0.40%, de referință la 0.0% și la facilitatea creditare la 0.25% și programul de cumpărare de active (15 miliarde EUR / lună), decizii în linie cu așteptările pieței.

La conferința de presă organizată după ședință, Președintele BCE, Mario Draghi, a apreciat că inflația core din regiune va accelera pe termen scurt.

Pe de altă parte, reprezentatul BCE a considerat că balanța riscurilor privind ritmul de creștere economică din regiune este echilibrată, menționând în acest context fragilitatea uniunii monetare europene, tensiunile comerciale globale, vulnerabilitățile din economiile emergente și volatilitatea din piețele financiare internaționale. Nu în ultimul rând, Președintele BCE a apreciat că politica monetară se va menține relaxată pe termen scurt.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)