Reprezentanții BCR au sunat, în această dimineață, clopoțelul de deschidere la BVB, cu ocazia listării emisiunii de obligațiuni de 600 milioane de lei.

Obligatiunile BCR de tip senior nepreferențiale au debutat la Bursa de Valori Bucuresti, fiind o premieră în Europa Centrală și de Est.

La eveniment au participat Adrian Tanase, CEO BVB, Sergiu Manea, CEO BCR, şi Ioana Tănase, Director Executiv Corporate Finance BCR.

Obligaţiunile au o maturitate la 7 ani şi reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piaţa locală de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligaţiuni un rating final de BBB+.

Listarea obligațiunilor BCR, un semnal foarte puternic

“O emisiune foarte importantă pentru Bursă, un semnal foarte puternic”, a subliniat în deschiderea ședinței Președintele BVB, Adrian Tanase.

Acesta a subliniat interesul crescut al investitorilor locali. “Este cea mai mare emisiune în lei efectuată pe Bursa din București și prima emisiune de acest tip din regiune. Am învățat din această listare că există apetit foarte mare din partea investitorilor locali pentru astfel de obligațiuni.

Demonstrăm, încă o dată, că această piață de capital, cu toate componentele ei, chiar funcționează și creează soluții pentru emitenții care vor să-și finanțeze proiectele sau necesitățile de capital.

Felicităm echipa BCR pentru succesul acestei emisiuni! Cu siguranță vom vedea și alte obligațiuni din sistemul bancar, sunt foarte optimist că va exista apetit și în viitor”, a declarat Adrian Tanase, CEO BVB.

Sergiu Manea, CEO BCR, mesaj pentru investitori dar și pentru clienți

“Astăzi lansăm prima emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale din România și din Europa Centrala și de Est. Obiectivul nostru rămâne același: să fim o bancă responsabilă cu un bilanț solid. De asemena, vrem să fim o inspirație pentru ceilalți actori din piața bancară și din piața de capital.

Această emisiune vine într-un context in care veniturile operationale s-au îmbunătățit pe fondul creșterii semnificative a activității de bază, respectiv a creditarii economiei românești. Investițiile în digitalizarea proceselor au început și continuă într-un mod foarte robust, aducând doar un impact marginal pe linia de costuri.

Vom investi în continuare în îmbunătățirea și creșterea experienței clienților noștri, vom continua să credem în moneda națională și vom menține abordarea prudentă a activității de creditare.

Multumim investitorilor pentru încredere, colegilor pentru munca bună și partenerilor de la Bursa de Valori pentru încredere și pentru dezvoltarea pieței de capital. Noi credem în piața de capital”, a spus Sergiu Manea la debutul obligațiunilor BCR pe Bursa de la București.

Potrivit BCR, lansarea ofertei pe piaţă a generat interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obţinut un cupon de 5,35%.

Subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)