Hobby-urile lui Sergiu Oprescu sunt pescuitul si pictura. Seful Alpha Bank spune ca ii place sa mearga in Delta Dunarii, pentru sentimentul de spatiu larg si peisajele variate, si recunoaste ca a pescuit o singura data la mare, dar nu a prins nimic. Presedintele executiv al Alpha Bank recunoaste ca pictorul preferat este Constantin Piliuta, de picturile caruia ‘’s-a indragostit’’ la o expozitie din 1980. Toate acestea si multe alte subiecte financiare sunt prezente intr-un interviu Wall-Street.ro, unul deja obisnuit, neconvential.
Sportul este un alt hobby de-al bancherului, mai ales inotul. Seful Alpha Bank spune ca in tinerete a practicat judo si ca a ramas impresionat de performantele Alinei Dumitru si a Corinei Caprioriu de la Olimpiada de la Londra.
De la sport la banci

Dar sistemul bancar poate urma vreun model? E foarte greu, recunoaste Oprescu, pentru ca bancile se afla sub o critica generala care deriva din greseli fundamentele ale sistemului financiar mondial. El spune ca institutiile de credit traditionale, care atrag depozite de la populatie si reusesc sa canalizeze aceste fonduri catre economia reala, au avut de suferit de pe urma bancilor de investitii care au luat pozitii extrem de riscante pe instrumente derivative riscante.

Legat de bancile romanesti, bancherul afirma ca ceea ce este de reprosat in cazul lor este ca si-au imaginat ca perioada de exuberanta dintre 2004 si 2008 poate sa reziste mai mult timp. Seful Alpha Bank a precizat ca cea mai mare amenintare pentru sistemul bancar romanesc este ca nivelul de economisire intern nu este suficient pentru a sustine creditul neguvernamental.

Si bancherii…canta

Despre melodia “Vara nu dorm” spune ca portretizeaza o intreaga atmosfera a generatiei tinere. “Vara nu dorm mi s-a parut absolut deosebita, chiar m-a prins sincer sa fiu, am ascultat-o foarte mult cand a fost lansata, pentru ca a reusit sa portretizeze o intreaga atmosfera”.

 

citeste integral pe www.wall-street.ro: La pranz cu bancherul Sergiu Oprescu

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)