Publicatia online www.BankingNews.ro realizează un colaj de opinii ale celor mai importante personalități din industria bancară din România despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, am dorit să aflăm de la cât mai mulți bancheri din top management-ul băncilor locale care este opțiunea personală în ceea ce privește vaccinul și părerea proprie despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

”Campania de vaccinare împotriva virusului SARS-coV-2 reprezintă șansa de redresare a economiei mondiale și, implicit, cea națională, prin revenirea la normalitate și, mai ales, antidotul pentru salvarea de vieți omenești. Spuneam anul trecut că sistemul bancar este soluția la tratarea efectelor crizei de sănătate în ceea ce privește asigurarea de lichiditate și de finanțări noi pentru clienți, dar acum vaccinul reprezintă soluția pentru toată lumea pentru a diminua sau chiar stopa pandemia”, a precizat, pentru BankingNews, Sergiu Oprescu, Președintele Consiliului Director al Asocației Române a Băncilor și Președintele Executiv al Alpha Bank.

”Imunizarea populației în masa este soluția văzută de experții în sănătate ca fiind aplicabilă pentru a distruge acest virus cu care se confruntă omenirea secolului 21. Este un moment de cotitură în care trebuie să ne încredem în experți și să readucem încrederea în profesioniștii unui domeniu. Societatea are nevoie de o schimbare de paradigmă în care vocea experților, profesioniștilor într-un domeniu să fie una credibilă, ascultată şi urmată”, a explicat bancherul.

”Îmbrățișez, la rândul meu, soluția propusă de experții în sanătate și aleg să mă imunizez, tocmai pentru că mizez pe o revenire rapidă la normalitate. Este de dorit să asistăm la o revenire abruptă a economiilor pentru a nu adânci și mai mult problemele întâmpinate de populație, companii și economie în general. Întârzierea revenirii la normalitate accentuează dezechilibrele la nivelul economiei mondiale și facilitează amplificarea germenilor unei crize economice de proporții”, a explicat Sergiu Oprescu.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)