La doi ani de când a fost numit în funcția de Director General Rețea Internațională a Grupului Alpha Bank, Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al subsidiarei locale, a primit atribuţii extinse şi devine Preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională.

“Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastră de implementare, astfel încât, să putem pune în aplicare o agendă ambițioasă în anii ce urmează”, declara, în februarie 2019, Vassilis Psaltis, CEO Alpha Bank. Acum, banca a anunțat că transferul s-a realizat la nivelul companiilor Grupului Alpha Bank a fost finalizat cu succes. De asemenea, se anticipează că acest proiect va avea o contribuție substanțială la creșterea valorii Grupului și, astfel, la creșterea valorii pentru acționarii Băncii.

În esență, companiile internaționale ale Grupului Alpha Bank care aparțin sectorului financiar, adică Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cipru și Alpha Bank Albania, sunt astfel integrate sub o singură societate holding, care este deţinută 100% de Grup.

Acest transfer consolidează și mai mult structura de guvernanță corporativă existentă pentru companiile internaționale ale Grupului, care rămân în continuare sub supravegherea Domnului Sergiu Oprescu, în calitate de Preşedinte al noului holding şi Director General al Rețelei Internaționale a Grupului Alpha Bank.

Inițiativa de transfer intern a obținut toate aprobările de reglementare și alte aprobări necesare din partea autorităților competente.

Sergiu Oprescu, in vârstă de 57 de ani, este absolvent al Facultății de Aeronautică din cadrul Universității Politehnice din București. El a primit o diplomă postuniversitară în domeniul bancar de la Universitatea din Colorado și a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford și London Business School. S-a alăturat Alpha Bank România în 1994 și a deținut mai multe funcții de conducere înainte de a fi numit președinte executiv în 2007. A fost președinte al Bursei de valori Bucuresti din 2000 până în 2006, iar în prezent deține și funcția de președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)