Daca trebuie sa calatoresti in afara granitelor tarii, fie ca vorbim de business sau de relaxare, este important sa fii asigurat pentru orice cheltuieli medicale neprevazute. Asigurarea de calatorie acopera cheltuieli medicale de urgenta sau cele cu repatrierea, in cazul producerii unui eveniment asigurat.

La fel ca majoritatea produselor de asigurare, exista si in cazul acestui tip de asigurare mai multe variante de astfel de polite disponibile pe piata, in functie de riscurile acoperite.

Pretul unei astfel de asigurari variaza in functie de sumele asigurate, perioada de asigurare, tara de destinatie si varsta asiguratului, iar ca documente necesare incheierii unei astfel de polite este suficient pasaportul sau cartea de identitate.

Riscurile de baza acoperite pe aceasta polita de asigurare sunt cheltuieli medicale de urgenta, ca urmare a unui accident sau a unei imbolnaviri.

Riscurile de baza acoperite prin acest tip de asigurare sunt urmatoarele:

* Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala;
* Tratamentul ambulatoriu pentru urgente medicale;
* Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic;
* Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare;
* Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic);
* Repatrierea in caz de deces.

Suplimentar se poate extinde acoperirea si pentru:

* Pierderea sau deteriorarea bagajelor;
* Pierderea documentelor;
* Raspundere civila fata de terti;
* Sporturi extreme.

Atentie! Sporturile extreme nu sunt acoperite daca clientul Asigurat nu opteaza pentru varianta de asigurare care sa includa acest risc. Foarte important este sa informam Asiguratorul asupra naturii sportului practicat inainte de a incheia polita pentru a ti se confirma, de catre Asigurator, acoperirea riscului respectiv.

Pentru situatia in care vei fi plecat o perioada mai indelungata de timp si nu stii cu siguranta tarile in care vei ajunge, consultantii in asigurari din cadrul Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare iti recomanda sa achizitionezi o asigurare medicala de calatorie valabila World Wide. Iar daca pleci des, iti va fi mai avantajos sa inchei o polita deschisa, pe un an.

In caz de dauna, suna cat de repede ai posibilitatea la societatea de asistenta a carui  numar il ai trecut in polita de asigurare si ofera informatii referitoare la evenimentul produs si asigurarea ta, in maxim 48 de ore de la producerea evenimentului daca acest lucru este posibil. Pastreaza toate facturile, chitantele si fisele de tratament ce iti sunt puse la dispozitie de catre unitatea medicala in care ai fost tratat pentru a le deconta in baza asigurarii.

 

 

 

Material realizat de
Mariana Manole, Senior Broker
Raiffeisen Broker de Asigurare – Reasigurare

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)