Guvernul a aprobat continuarea programului “Small Business Support” pentru urmatorii cinci ani cu finantare BERD. Programul “Small Business Support”, care faciliteaza contactul intre IMM-uri si serviciile de consultanta in afaceri, prin consultanti locali sau experti internationali, va continua sa fie aplicat in Romania pentru urmatorii cinci ani, cu finantarea BERD, potrivit unui memorandum a carui semnare a fost aprobata miercuri de Guvern, potrivit Agerpres.

“Programul “Small Business Support” are scopul sa sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din Romania si sa contribuie la crearea de noi locuri de munca. De asemenea, isi propune sa contribuie la dezvoltarea capacitatii institutionale a acestora prin transfer de cunostinte, metode si instrumente, precum si prin valorificarea relatiilor cu institutiilor financiare partenere si alti finantatori din Romania care sa ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM-uri”, informeaza Biroul de presa al Guvernului

Sursa citata precizeaza ca, pe langa finantarea capitalului, BERD ajuta la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitand accesul IMM-urilor la servicii de consultanta profesionale, menite sa ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta.

Programul se deruleaza in Romania din 1993, este finantat de donatori, iar pana in prezent a primit peste noua milioane de euro. “Finantarea activitatilor s-a facut de catre Austria, Uniunea Europeana, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie”, precizeaza sursa citata.

Guvernul arata ca in cadrul programului peste 100 de consultanti locali au fost instruiti sa ofere asistenta in afaceri, peste 350 de antreprenori locali au fost instruiti in aptitudini antreprenoriale de baza, iar Asociatia Consultantilor in Management din Romania, membru al asociatiilor internationale care promoveaza standarde de consultanta in management, a primit sprijin pentru a-si dezvolta capacitatea institutionala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)