Banca Transilvania lanseaza o campanie destinata persoanelor fizice, care doresc sa isi refinanteze la BT creditele in euro sau lei, contractate de la alte banci. Banca returneaza clientilor echivalentul unei dobanzi, in puncte Star BT – la aniversarea de un an a imprumutului de la Banca Transilvania si acorda pana la 100 de lei in puncte de puncte Star BT – la contractarea creditului. Promotia este valabila pana in data de 31 august a.c.

Cu ocazia acestei campanii, Banca Transilvania a lansat pe siteul sau aplicatia Calculator refinantare (http://www.bancatransilvania.ro/refinantare/), care permite persoanelor interesate sa aplice online pentru un credit de refinantare. Cu ajutorul simularii online pot fi aflate, de asemenea, informatii utile pentru clienti, precum valoarea noii rate sau suma economisita.

Creditul de refinantare trebuie sa fie de acelasi tip cu creditul initial – imobiliar, de consum etc. Perioada maxima de creditare este de 30 de ani pentru refinanțarea creditelor de consum contractate inainte de 31 octombrie 2011, respectiv de 5 ani pentru cele contractate ulterior datei mentionate.

In cazul unei credit de nevoi personale garantat cu ipoteca imobiliara, pentru persoanele care au cont la BT pentru incasarea veniturilor, in cazul imprumuturilor in euro, dobanda este de 6%, fixa in primul an, iar ulterior este de Euribor 6M + 5,5pp, iar in cazul creditelor in lei, dobanda este de 6,9%, fixa in primii 2 ani, ulterior aceasta fiind de Robor 6M + 2,5 pp. In cazul creditelor de refinanțare pentru investitii imobiliare, durata maxima a creditului este de 30 de ani.

Prin refinantare, clientii pot contracta un credit nou, pentru a rambursa un imprumut pe care il au deja la o alta banca. Clientii pot folosi astfel diferenta de cost dintre doua imprumuturi pentru diverse destinatii. Procedura de contractare a unui astfel de credit este asemantoare cu cea pentru un imprumut cu alte destinatii. Noul dosar de credit trebuie sa cuprinda documentatia standard pe care o presupune un dosar de credit, precum si o copie dupa contractul de credit care se doreste sa fie refinantat.

Punctele Star BT, unul dintre avantajele campaniei de refinantare lansate de Banca Transilvania, fac parte din pachetul de avantaje al programului de loialitate Star BT, alaturi de ratele fara dobanda pentru achizitii facute in cele peste 4.000 de magazine partenere.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)