Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat sambata, la o emisiune TV, ca institutia pe care o conduce, impreuna cu guvernul si  BNR, cauta o solutie pentru ca, in urmatoarele luni, comisioanele interbancare sa fie reduse substantial. “Sper ca in urmatoarele luni, impreuna cu Guvernul si Banca Nationala, vom gasi o solutie, consultand industria, bancile, sa ajungem la o formula in care sa reducem substantial aceste comisioane. Cred ca este o zona pe care o sa ne concentram in urmatoarele luni ale anului acesta si sa aratam rezultate. Eu sunt incurajat de ceea ce am facut acum doi ani, cand am reusit destul de repede sa eliminam comisioanele la rambursarea anticipata a creditelor. Cred ca a fost un succes si cred ca avem sanse sa imitam acest succes”, a spus Chiritoiu.

Acesta a subliniat ca, potrivit analizei facute de Consiliul Concurentei, Romania are printre cele mai mare comisioane la tranzactiile cu cardul.

“Analiza noastra arata ca Romania are, nu cele mai mari, dar printre cele mai mari comisioane la tranzactiile cu cardul, comisioane interbancare, ce isi plateste o banca alteia.”

In Romania, comisionul interbancar in sistemele VISA si MasterCard este de 1% si, respectiv, 1,2%, in timp ce in tari precum Belgia, Franta, Italia Suedia, Olanda, Ungaria, Letonia sau Marea Britanie nivelul comisionului nu depaseste 0,8% (pentru cardurile de debit cu chip).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)