Spania va face luni cererea oficiala de ajutor din partea zonei euro pentru recapitalizarea bancilor, a declarat vineri ministrul spaniol de Finante Luis De Guindos, intr-o conferinta de presa la Luxemburg, transmite AFP.Vom trimite luni scrisoarea cu cererea oficiala de ajutor”, a spus De Guindos. Liderii zonei euro au cerut autoritatilor de la Madrid sa inainteze aceasta solicitare cel tarziu pana luni.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat in aceasta luna acordarea unui ajutor de pana la 100 de miliarde de euro Spaniei, pentru recapitalizarea si restructurarea bancilor afectate de cresterea creditelor neperformante, din cauza prabusirii pietei imobiliare si a recesiunii in care se afla tara.

O evaluare efectuata de doua firme de consultanta angajate de guvernul spaniol, Roland Berger si Oliver Wyman, publicata joi, a aratat ca bancile spaniole vor avea nevoie de pana la 62 de miliarde de euro pentru a rezista celui mai grav scenariu economic.

Spania a angajat cele doua firme in luna mai pentru a estima deficitul de capital al bancilor, in conditiile in care investitorii pun sub semnul intrebarii soliditarea institutiilor financiare, afectate de declinul din ultimii cinci ani a sectorului imobiliar.

De Guindos a declarat anterior ca autoritatile de la Madrid se vor folosi de rezultatele studiilor pentru a stabili ce fonduri vor accesa din ajutorul de 100 de miliarde de euro pus la dispozitia tarii de ministrii de Finante din zona euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)