Banca Transilvania dă startul înscrierilor în programul de stagii de practică remunerate Fă primul pas spre o carieră de succes, în 11 centre universitare, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Acesta este dedicat studenților şi masteranzilor care urmează profilul economic şi IT.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de angajabilitate a 240 de studenți din regiunile Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia, prin participarea la programe de învățare la locul de muncă. Proiectul își propune să mențină atenția și dorința de implicare a studenților, astfel stagiile de pregătire practică vin atât în ajutorul acestora, cât și al angajatorilor în vederea unei colaborări performante și de durată.

Fă primul pas spre o carieră de succes este un program finanțat prin POCU 2014-2020, Cod MYSMIS 109166, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţii 10.iv, Obiectiv specific 6.13, 6.14 în parteneriat cu Clubul Întreprinzătorului Român. Valoarea totală a proiectului este de 2.132.762,31 lei, iar valoarea cofinanțării UE este de 1.826.183,36 lei. Acesta se desfășoară în Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iaşi, Oradea, Targoviste, Timişoara şi Sibiu, în intervalul 7 iunie 2018 – 6 iunie 2020.

Detalii despre următorul stagiu, organizat în noiembrie – decembrie a.c. la BT, pentru studenții şi masteranzii la profilul economic:

* Vor avea ocazia să învețe banking – teorie şi practică – de la echipa Băncii Transilvania, în cadrul sucursalelor, agențiior sau Sediului Central BT.

* Durată stagiu de practică: 3 săptămâni.

* Cei care doresc să aplice este necesar să trimită CV-ul la adresa internship@btrl.ro până în data de 31 octombrie a.c., inclusiv.

* Interviul de selecție va avea loc la Banca Transilvania, în prima parte a lunii noiembrie a.c.

Soluțiile concrete propuse în cadrul acestui proiect sunt: dezvoltarea de parteneriate între angajatori și universități, diseminarea de bune practici și informarea, consilierea și orientarea pentru creșterea ocupării a minim 240 de studenți. În iulie-septembrie a.c, 15 studenți au avut ocazia să urmeze un stagiu de practică la Banca Transilvania, în cadrul direcțiilor IT și Transformare digitală, parte a programului Fă primul pas spre o carieră de succes.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)