De ieri, 22 iunie, au inceput inscrierile in programul prin care Guvernul finanteaza cu 90% afacerile tinerilor romani. Anul acesta, plafonul de finantare este de 20 de milioane de lei, iar suma maxima pe care o poate primi un antreprenor este de 120.000 de lei. Proiectele pot fi depuse timp de 10 zile, DOAR online, AICI. Proiectele pentru obtinerea finantarii prin programul START trebuie depuse pana pe 1 iulie.

 Domeniile cu punctaj maxim si companiile vizate

„Cele mai avantajate domenii sunt cele de productie si IT. Sunt domeniile in care Romania doreste sa fie competitiva și domeniile pe care le sprijinim cu punctajul cel mai mare”, spune Adrian Pașcuța, șeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație Timișoara.

Inscrierile se fac doar online, iar fondurile totale alocate anul acesta de Guvern pot finanta aproximativ 150 de proiecte. 90% de la STAT, 10% contributia antreprenorului. Firma trebuie sa fie inmatriculata in Romania, sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul Romaniei, sa aiba capital integral privat, sa nu aiba probleme legate de insolventa, saiaiba maxim 248 angajati.

Asocierile sunt bine-venite

„Se pot asocia mai multi tineri care pot sa isi inceapa aceasta afacere si sigur ca asta inseamna ca in momentul in care se asociaza 4-5 tineri, deja pot sa demareze o afacere din care sa iasa ceva deosebit”, spune Ioan Mintas, prim-vicepresedinte CNIPIMM.

Citeste si

Ce pot firmele sa-si ia de banii de la stat

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)