BCR, partener al programului StartUp Nation, a reușit finanțarea programului în cele mai bune condiții din piață – asigurând un sprijin real pentru antreprenori. Împreună cu Fondul European de Investiții, prin inițiativă COSME, BCR a implementat în programul StartUp Nation 2018-2019 un produs inovator și rapid, prin finanțarea gratuită a garanției.

Această finanțare este posibilă prin garanția oferită de COSME și Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) înființat în cadrul Planului de investiții pentru Europa. Scopul EFSI este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura accesul sporit la finanțare.

Decizia strategică a băncii a fost aceea de a se concentra în exclusivitate pe această oferta, bazată pe garanția COSME, care a răspuns perfect nevoilor și contextului derulării programului Start-UP Nation. Estimările noastre au indicat că vom sprijini aproximativ 50% din antreprenorii din program care au nevoie de finanțare pentru implementarea programului de anul acesta, adică 2.500 de clienți cu afaceri noi ce nu dispun de surse proprii sau care nu au identificat parteneri furnizori pentru a implementa programul direct prin cerere de plată.

“După doar două luni de la lansarea programului am reușit să acordam toate cele 2.500 de creditele bugetate în inițiativa COSME, drept pentru care le mulțumim tuturor antreprenorilor care au ales BCR pentru programul StartUp Nation.

Am reușit împreună să implementăm un program de mare succes într-un termen foarte scurt. Componenta de finanțare a programului Startup Nation 2018 se încheie pentru moment. Misiunea BCR în cadrul programului StartUp Nation 2018-2019 continuă alături de cei 3.700 de clienți, dintre care 2.500 cu finanțări în derulare, pentru a ne asigura că proiectele vor fi implementate bine, iar acest prim pas pas spre antreprenoriat este unul de succes”, se arată într-un comunicat de presă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)