Planul B a fost activat pentru Eurobank, care intr-un timp scurt, va duce banca la recapitalizare, potrivit BankingNews.gr Planul B a primit aprobarea Troicai care sustine ca privatizarea directa este cel mai bun scenariu pentru Eurobank. Daca Eurobank va fi recapitalizata, filiala din Romania a bancii –  Bancpost, va intra sub controlul statului elen.

 

A patra banca recapitalizata. Eurobank EFG va fi controlata de FSF – 90%.

Cele mai mari patru banci elene, National Bank of Greece, Alpha Bank, Piraeus Bank si Eurobank, vor fi recapitalizate, integral sau partial, de Fondul pentru Stabilitate Financiara al Greciei (FSF) in aceasta luna. Recapitalizarea, cu bani de la fondul de urgenta al zonei euro, este necesara dupa ce bancile au inregistrat pierderi foarte mari in urma participarii anul trecut la un program de ştergere a unor datorii de peste 100 de miliarde de euro ale statului elen.

Pentru a nu intra sub controlul fondului de stat, bancile ar avea nevoie de investitori privati, lucru ce pare imposibil in acest moment.

Potrivit sursei citate, in 30 aprilie, FSF  transorma 5,83 miliarde de euro in actiuni Eurobank. Cu aceasta procedura FSF este principalul actionar al Eurobank cu un procent de aproximativ 90% si renunta la gasirea investitorilor.
FSF va numi membrii in Consiliul de Administratie al Eurobank, in calitate de actionar principal al bancii. Depozitele sunt garantate 100% datorita recapitalizarii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)