Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, vrea sa propuna reducerea perioadei de interdictie, de patru ani, aplicata clientilor cu restante introdusi in Biroul de Credit, daca acestia au motive obiective cauzate de criza financiara si au colaborat cu institutiile de credit la care au datorii.”Personal cred ca cei care au dat dovada de constiinciozitate, au colaborat cu banca, ar trebui sa poata beneficia de clementa”, a spus Ghetea la un seminar privind retail bankingul.  El a precizat ca inca nu a discutat cu ceilalti bancheri, dar va propune o discutie in cadrul Asociatiei Romane a Bancilor, unde Ghetea detine pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.
Insa, in cadrul aceluiasi seminar, un alt bancher facea referire la stergea istoricului unui client, lucru intalnit des afara.

Ghetea a tinut sa precizeze ca se refera doar la clientii pentru care s-ar dovedi ca restantele, chiar daca s-au intins pe cateva luni, au fost cauzate exclusiv de criza financiara, care s-a manifestat in intreaga lume si inclusiv in Romania.

Potrivit statutului Biroului de Credit, stocarea datelor in sistem si afisarea lor in Raportul de Credit se fac pe o perioada de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre participant.

La data de 31 decembrie 2011 participanti in Sistemul Biroului de Credit erau 36 de institutii de credit (99,98% din piata de retail) si 19 institutii financiare nebancare.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)