O presupasa frauda bancara, 50 de perchezitii, ancheta DIICOT si persoane importante filate 7 luni de zile. Dupa anuntul diminetii, au aparut si primele reactii si declaratii. Mugur Stet, purtator de cuvant al BNR, a facut prima declaratie cu privire la scandalul in care bancile comerciale au fost implicate. “Eu astept ca ancheta de DIICOT sa se finalizeze, parchetul sa dea o solutie, justitia sa se pronunte, nu vreau sa facem justitie la televizor. Noi vorbim despre o presupusa activitate infractionala/presupus prejudiciu, nu avem o decizie a justitiei.” Contactat de presa, Aurel Saramet, nu a vrut sa faca declaratii.

 

*Aurel Saramet a fost suspendat din functie,  de catre ministrul economiei

* Acum cateva minute, Aurel Saramet, seful FNIGCIMM, a ajuns la audieri la DIICOT, insa nu a facut declaratii.

* Si Claudiu Cercel, adjunct la BRD, a ajuns la DIICOT.  Domnia sa a declarat jurnalistilor ca “nu este implicat in acest dosar si nu a luat parte la ce spun anchetatorii”.

 

Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, informeaza DIICOT. Activitatea infractionala ar fi fost sprijinita de catre  Aurel Saramet si Claudiu Cercel.

 

Vom revenii cu detalii, pe parcusul zilei!

BankingNews.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)