Steven van Groningen, președintele Consiliului Patronatelor Bancare din România și al Raiffeisen Bank, a spus, în cadrul conferinței “Relația cu consumatorul de servicii financiare”,  că scopul său nu este maximizarea profitului băncii, ci grija pentru deponenți.

Bancherul a fost întrebat cum respectă o bancă principiul moralității, în contextul în care scopul ei este maximizarea profitului.

“Jobul meu nu este să maximizez profitul, ci să fiu în stare să plătesc deponenților, să plătesc taxe statului și să-mi plătesc furnizorii. Imoral ar fi să minți sau să faci lucruri ilegale. Ideea că ne maximizăm profitul este o aberație care ține de educația financiară”, a spus Steven van Groningen, potrivit Agerpres.

Oxygen Events a organizat, în parteneriat cu Asociația Romană a Băncilor (ARB) o conferință având ca temă principală Legea dării în plată.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)